STEDELIJKE HARMONIE ST. ANTONIUS WEERT
(1879-2017)


Als voorzitter van de Stedelijke Harmonie Sint Antonius heet ik u van harte welkom op onze website. Deze website geeft u een duidelijk inzicht in onze vereniging.

De Stedelijke Harmonie St. Antonius bestaat uit een groot harmonieorkest, een jeugdpercussiegroep en een opleidingsorkest. In de jeugdpercussiegroep en het opleidingsorkest spelen jongeren én volwassenen. Na het voltooien van een basisopleiding spelen zij voor het eerst gezamenlijk. Als men het opleidingsorkest 'ontgroeid' is, komt men terecht bij de percussiegroep en/of bij het groot harmonieorkest.

De Stedelijke Harmonie is opgericht in 1879 en is daarmee het oudste harmoniegezelschap in het Weerter land. Uiteraard was dit een heel andere tijd, een tijd waarin de keuze voor de invulling van de spaarzame vrije tijd vaak beperkt bleef tot schutterijen, gilden en andere muziekgezelschappen.

Nu, in de 21e eeuw, kunnen we kiezen uit vele hobby's, teveel om op te noemen. Echter, het gezamenlijk musiceren oefende niet alleen vroeger, maar oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op mensen, jong en oud.

Zo is het ook bij de Stedelijke Harmonie. In een tijd waarin mensen steeds minder tijd voor elkaar hebben, is het prettig om je thuis te voelen in een gezelschap waarin je gezamenlijke muzikale interesses met elkaar kunt delen.

Ik wens u veel kijkplezier toe en mocht u geïnteresseerd zijn en kennis met ons willen maken, dan bent u van harte welkom op onze repetitieavonden, dinsdag- of woensdagavond.

Graag tot ziens bij een repetitie of tijdens een van onze uitvoeringen. Om te weten waar en wanneer we uitvoeringen geven, kijkt u op de tickertape of in de agenda onder de knop Activiteiten.

Met vriendelijke groeten,

Eric Lenders

Voorzitter Stedelijke Harmonie Sint Antonius

Aantal bezoekers: